L'associació XELAC: Impuls a les economies locals complementàries.

L’impulsor del projecte Minuts per a joves de 16 a 24 anys a Nou Barris és l’associació sense ànim de lucre XELAC, amb experiència en la implementació de monedes socials. Des de l’any 2012 al 2015 vam desenvolupar el projecte Eco Alt Congost, una moneda complementària per promoure l’economia local que va involucrar 3 ajuntaments (Figaró-Montmany, Tagamanent i Balenyà), 190 usuaris i 20 empreses locals. El 2016 l’associació dissenya el projecte pilot Minuts per a implementar-lo a Figaró-Montmany i a Vilafranca del Penedès.

El novembre de 2016 el concurs SmartCat Challenge de la Generalitat de Catalunya premia Minuts amb el 1r premi i el galardó “Ciutat Col·laborativa” de Vilafranca del Penedès. Minuts també ha format part de la 4a Llançadora d’Emprenedoria Social COBOI de Sant Boi de Llobregat, amb l’acompanyament de Tàndem Social SCCL.

L'equip del projecte Minuts a Nou Barris

Eduard Folch

Fundador i responsable de Minuts.cat. Consultor sobre monedes socials i bancs de temps. Col·labordor a l’Institut de Moneda Social i participant en conferències nacionals i internacionals de monedes complementàries. Llicenciat en comunicació audiovisual.

Marina Barroso

Ambientòloga amb 15 anys d’experiència en l’educació ambiental. Compromesa amb la transformació social a nivell personal i professional i amb formació i experiència en emprenedoria col·lectiva i facilitació de grups. Promotora i responsable d'Empremta.

Joana Calsamiglia

Facilitadora de processos comunitaris i col·lectius. El seu currículum es caracteritza per l’acompanyament a grups de persones en els seus processos col·lectius per la transformació i millora de les condicions de vida i de l’entorn en els àmbits comunitari, socioeducatiu, espai públic i sostenibilitat i altres economies.

Col·laboracions imprescindibles

NUS processos socials i creatius

NUS és una cooperativa creada per Andrea Calsamiglia, Eli Rius, Magalí Permanyer i Rocío Manzano. Acompanyem a persones, grups i comunitats perquè esdevinguin protagonistes de les seves vides i del seu entorn. Promovem l’anàlisi crítica i la presa de consciència. Passem del discurs a l’acció, fent ús d’eines del teatre social, la recerca, el treball de processos i les metodologies participatives. En totes les nostres accions incorporem la perspectiva de gènere.